Propolisin Cilde Faydaları Nelerdir?

17-08-2022 21:05
Propolisin Cilde Faydaları Nelerdir?
Propolis çok eski çağlardan beri kullanılan, alternatif tıp için mucizevi bir maddedir. Arıların kovanları dezenfekte etmek ve dış etkenlerden korumak için üretmiş oldukları reçine içerisinde, 240’tan fazla bileşen yer almaktadır. Propolis damla, bağışıklığı güçlendiren bir ürün olmakla birlikte faydaları saymakla bitmez. Fakat biz özellikle cilde faydaları ve cilde uygulanış şekillerinden bahsetmek istiyoruz.

 

Blog sayfamızı takip edenler bilecektir; propolisin faydalarından bahsetmiştik. Faydaları içinde cilt sağlığını içeren bölümler de vardı. Bunları şimdi detaylı anlatalım.

Yanık bölgelerde cildi onarıcı etkisi nedeniyle kullanılmaktadır.

Propolis içinde bulunan antiinflamatuar ve antimikrobiyal etkiler ile yaraların en kısa sürede kapanmasına fayda sağlamaktadır.

İçeriğinde, özellikle cilt sağlığı üzerinde etkili olan B1, B2, C ve E vitaminlerini bulundurur. Bunlarla birlikte içinde demir, kalsiyum, bakır, çinko ve magnezyum gibi mineraller vardır. Propolis bu içerikleri ile özellikle cildin yaşlanma belirtilerini geciktirmekte ustadır. İltihaplarla savaşır, şişkinlikleri ortadan kaldırır, cildin temiz ve sağlıklı kalmasına olanak tanır. Cildin kolajen seviyesini yükseltir, bu sayede cildin sıkılığı artar. Ve tüm bu bileşenler etkisiyle ciltte oluşan kırışıklıkların oluşumunu engellemede ve var olanların azalmasında oldukça etkilidir.

Propolis ölü hücre derilerini temizleyerek cildin nefes almasını sağlar. Tıkanık gözenekler nedeniyle ortaya çıkan akne sorunundan da böylelikle kurtulabilirsiniz.

Özellikle yaz aylarında cildin maruz kaldığı UV ışınları cildin solmasına, kırmızılık ya da kahverengi lekeler oluşumuna neden olur. Bu etkiler ise erken yaşlanmaya sebep olur. Fakat düzenli kullanmış olduğunuz propolis içindeki antioksidanlar ile cildinizi korur, propolis krem ile cildinizin genç ve parlak görünmesini sağlarsınız.

 

Tüm bu saymış olduğumuz propolis faydaları ve özellikler için yoğun çaba harcıyoruz. Düzenli propolis kullanımı bütünsel sağlığımız için her konuda destekleyici olacaktır. Günlük propolis kullanımı dışında sitemizde satışa sunulmuş kremlerimizi de günlük kullanabilirsiniz.

Hepsinin ortak özelliği cildi dış etkenlerden korumak, cilde kaybettiği nemi kazandırmak ve canlı tutarak yaşlanma etkilerini azaltmaktır.

Gündüz güneşe maruz kalacağınız için özellikle Lavantalı Propolis Kremi kullanabilirsiniz. Hem UV ışınlarından ve bu ışınların etkilerinden korur, hem de güneş lekesi oluşmasını engeller.

Geceleri yatmadan önce Kantaronlu Propolis Kremi kullanabilirsiniz. Siz uyurken cildiniz nefes alır ve yenilenir. Gündüz leke yapma etkisi olduğu için gece kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Isırganlı Propolis Krem yukarıdaki kremlerin özelliklerini taşımakla birlikte, vücudunuzda oluşan ağrılarda, bölgesel uygulayabilirsiniz. Biliyorsunuz ki suda çözünen damla propolisi düzenli kullanan kişilerde kemik, saç, tırnak ve deri gibi vücudun her bölgesi korumaya alınmaktadır. Bu nedenle birbirini destekleyen bir kullanım sağlarsanız daha faydalı olacaktır.


Yukarıda açıklamış olduğumuz işlemler ve uygulamalar konusunda propolisin etkisi kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Astımı ve alerjisi olanlar mutlaka doktor kontrolünde kullanmalıdırlar. Ayrıca sitemizdeki ürünler ilaç değildir ve tedavilere destek amaçlı kullanılmaktadır.”

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.