Propolis Nasıl Kullanılır ve Zararları Nelerdir?

04-08-2022 15:06
Propolis Nasıl Kullanılır ve Zararları Nelerdir?
Propolis Nasıl Kullanılır ve Zararları Nelerdir?

Propolis, en eski şifa kaynaklarından biridir ve Antik çağlarda antibiyotik olarak kullanılmıştır. Yunanca şehir için, şehri koruyan anlamına gelmektedir.

En önemli özelliği bağışıklık sistemini güçlendirmesidir, Romalı ve Yunanlı hekimler yaraları iyileştirmek için kullanıyorlardı. Özellikle propolis denilince bileşenlerindeki reçine, balmumunun etkilerini bilen Mısırlıların ölülerini mumyalamak için kullanıyorlardı.

 

Propolis Nasıl Kullanılmalı?

Çok eski zamanlardan bu yana kullanılan bu mucizevi takviye, herkes tarafından kullanılması sakınca oluşturabilir. Propolis, etken maddesi yüksek ve toksik kalıntılardan en iyi arındırılmış olmalıdır. Bu nedenle ürünü satın alırken bu özelliklerine dikkat edilmelidir. Ayrıca kullanım şekline mutlaka uyulması gerekmektedir.

Satın alırken birçok çeşidine rastlayabiliriz. Suda çözünen propolis damla, propolis krem, sprey, losyon vs. gibi olabilir. Her birinin kullanma şekli farklılıklar göstermektedir. Genelde ağız ve deri yoluyla kullanılmaktadır. Yara ve uçuk gibi durumlarda cilde uygulanmaktadır. Diğer durumlarda gargara yapılabilir, tablet  kullanılıyorsa su ile içebilir, damla ise süt, su veya meyve suyuna damlatılarak içilebilir. Propolis faydaları bulunduğu gibi kimi zaman aşırı kullanımlarda yan etkileride bulunmaktadır. Günlük kullanım dozları aşılmamalı ve sürekli kullanımlarda yan etki gibi durumlar yaşadıktan sonra doktorunuz ile planlama yapabilirsiniz.

 

Kimler Propolis Kullanmamalı

 

* Propolis günlük belirlenen dozun üzerinde alındığında midede problem oluşturmaktadır.

 

* Arı veya bal alerjisi olanların kullanmaması gerekir çünkü yan etkilere maruz kalabileceklerini göstermektedir.

 

* 4 yaş altındaki çocukların kullanmaması gerekmektedir.

 

* Astım hastalığı olanların, kullandığı ilaçlar nedeniyle propolis kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları gerekir.

 

* Alkol tüketimi olan kişilerde mide bulantısı ve kusmaya neden olacağından dolayı kullanılmamalıdır.

 

* Cerrahi bir müdahale olacaksa önceden, kullanımı mutlaka bırakılmalıdır.

 

* Hamile ve emziren annelerin bu dönemde kullanmaması gerektiği ve mutlaka doktorlarına danışmaları gerektiğini belirtmeliyiz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.